При изключителни мерки за сигурност в Германия започва посещението на кралица Елизабет

При изключителни мерки за сигурност в Германия днес започва посещението на британската кралица Елизабет. Надписи и плакати „Добре дошла, Ваше величество“ и картонени фигури на кралицата в цял ръст могат да се видят на много възлови места в Берлин, съобщава БНР.
Цяла Германия е в кралска треска, написаха най-тиражните вестници, но поради изключителните мерки за сигурност около посещението на кралица Елизабет Втора и изключително строгия държавен протокол, възможността тя да бъде видяна дори отдалеч и как маха с ръка е почти нищожна.
На специална церемония в двореца Белвю и с топовни салюти кралица Елизабет и съпругът й ще бъдат посрещнати от федералния президент Йоаким Гаук. Британската кралица и германският президент ще вземат участие в известните кралски лекции в Техническия университет.
В късния следобед е предвидена и срещата на двете най-влиятелни жени в световната политика – кралица Елизабет и канцлера Ангела Меркел.
В седмичното си видеообръщение, което Меркел посвети на кралската визита, тя нарече Елизабет Втора свидетел на развитието на отношенията между Германия и Англия, които днес са изключително приятелски./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.