Полицията е хванала над 1700 водачи без книжка

Над 1700 водачи, управлявали моторни превозни средства без книжка, са заловени от „Пътна полиция“- София от началото на годината досега, съобщи началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев пред БНР. По думите му в края на 2016 г. броят им може да стигне 2 000.

„Твърде много млади хора, които нямат желание да се учат, нямат желание да изкарат курсове, вземат си автомобилите или автомобилите от родителите си, карат и си мислят, че всичко е позволено. Имаме над 200, които сме заловили да карат втори път, след като са неправоспособни. Поради тази причина сме образували преписки, изпратили сме ги в прокуратурата за повдигане на обвинение в съда“, коментира комисар Тенев.

Той отчете и увеличаване на тежките катастрофи в София в почивните дни. „Когато има почивни дни и София опустее, получава се много интересен факт – много малко леки пътнотранспортни произшествия, но много повече тежки, които са с фатален край. Само за изминалите няколко почивни дни в началото на септември имаме два смъртни случая на водачи, които в столицата, на прави булеварди, се удрят и става непоправимото“, заяви той.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.