ПП ДОСТ се регистрира в ЦИК за президентските избори

ПП ДОСТ се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите президентски избори на 6 ноември, предаде Агенция „Фокус“. При внасянето на документи в ЦИК, лидерът на партията Лютви Местан обяви, че въпреки регистрацията, ДОСТ може да не издигне своя кандидат-президентска двойка. „От нас не може да се очаква подкрепа за вече обявените леви кандидати“, уточни Местан.

„Аз съм категоричен в тезата си, че некандидатирането на Бойко Борисова е откровен политически знак-заявка, за трети премиерски мандат. Понеже и той знае, че третият мандат ще е доста рисков, защото вече ще е загубил удобното клише „удобни са предишните управляващи“, защото ще влезе в най-дългия си мандат от позиция на най-дълго управлявалия български политик – всичко добро, както и негативите на управлението, ще се пишат на него“, обясни Лютви Местан.

Лидерът на ДОСТ поясни, че са регистрирали партията си в ЦИК, защото е възможно да имат и техен кандидат. „Ако ДОСТ имат кандидат, това ще е кандидатурата на председателя на партията“, посочи Местан. По отношениена слуховете, че Ахмед Доган ще бъде кандидатът за президент на ДПС, Лютви Местан коментира, че този ход е блъф. „Те не са в състояние да поемат такава отговорност. Все ми се струва, че президент е малко за почетния лидер на ДПС, предвид патриотима, който той генерира ведно с Божидар Димитров“, разясни той. Освен това той предложи вместо колегите му да инициират кандидатурата му за изборите, по-добре е да инициират изменения в основния закон, в Конституцията да се въведе фигурата на почетен президент или пожизнената му фигура.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.