Отложиха делото срещу кмета на Исперих Бейсим Басри за бракониерската стрелба във Воден за края на май

Днес състав на Разградския окръжен съд отново даде ход на подновения процес срещу кмета на Исперих Бейсим Басри, по обвинението за бракониерската стрелба във Воден.
Прочетени бяха разпитите по делегация на вещите лица, изготвили ДНК-експертизата. Заключението на експертите е, че иззетият от шапката, намерена на местопрестъплението, биологичен материал е на Бейсим Басри. Разпитано бе вещото лице, изготвило балистичната експертиза. Според него, от направените скици на следствения експеримент се вижда, че стрелбата по длъжното лице Пеньо Астраджиев и тримата горски надзиратели е била прицелна, а не във въздуха.
По искане на прокурора бяха разпитани двама нови свидетели – Марин Кръстев и Атанас Христов. Те са повикани, тъй като има разминаване в показанията на двама други свидетели – Незджан Хасанов и Февзи Реджеб, които са разпознавали оръжието на престъплението. Кръстев и Христов са били поемни лица по време на разпита на въпросните свидетели. И двамата заявиха, че пушката, която са показали тогава Хасанов и Реджеб, е ловната карабина, изложена в съдебната зала.
Делото продължава с разпита на останалите трима явили се свидетели. Двама от призованите – Шенол Бакир и Кямуран Абдурахим, не са били намерени от ОЗ „Охрана“ на адресите си. Първият е бил в командировка, а вторият – в правителствена болница за операция.
Припомняме, че срещу кмета на Исперих са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че че на 23 февруари 2013 г. в местността Трънлив дол край село Йонково, на територията на ДЛС „Воден-Ирихисар“ е направил опит умишлено да умъртви длъжностното лице Пеньо Астраджиев, който останал недовършен по независещи от обвиняемия причини. Второто обвинение е за заплаха срещу органи на властта, чрез произвеждане на четири изстрела с ловна карабина срещу трима горски надзиратели, с цел да осуети изпълнението на техните задължения.
Делото ще продължи на 29 май.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.