Осем известни френски спортисти загинаха при сблъсък на два хеликоптера

Десет души, двама от които пилоти, загинаха при сблъсък на два хеликоптера в планинска местност в Аржентина, предадоха световните агенции. При катастрофата няма оцелели.
Останалите осем жертви са известни френски спортисти, двама от които с олимпийски медали и една световна шампионка по ветроходство.
Нещастието е станало по време на снимки за риалити тв шоуто „Droped“ на френския тв канал „TF1“. Засега няма съобщения за причината на сблъсъка на хеликоптерите. Времето е било хубаво.
Телевизионният екип от 80 души е трябвало да снима в планинска местност на около 1000 км северозападно от аржентинската столица Буенос Айрес. За целта местните власти предоставили два хеликоптера „Юрофайтър“, пилотирани от местни летци. Според очевидци вертолетите са се сблъскали във въздуха на място, отдалечено едва на 400 метра от старта. Те са паднали на земята и са избухнали в пламъци.
Сред загиналите е Флоранс Арто. Тя е шампионка по ветроходство, известна е с прякора си „Невестата на Атлантика“.
Погубен е животът и на боксьора Алексис Вастен. Той завоюва бронзов медал на Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин.
Загина и плувкинята Камий Мюфа. Тя спечели златен медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.
Преди катастрофата французите са били качени на хеликоптерите и след приземяването очите им трябвало първоначално да бъдат завързани, за да загубят ориентация. Снабдени само с вода и GPS предавател те трябвало да покажат издръжливост сред дивата планинска природа. Сами трябвало да си търсят храна и да строят бивак за пренощуване.
Подобна трагедия се разигра през 2013 г. По време на снимки на риалити тв шоу на същата продуцентска фирма ALP почина един от участниците. Придружаващият екипа лекар се самоуби. Риалити шоуто не беше излъчено.
Френският президент Франсоа Оланд оповести покрусен, че е безкрайно натъжен от внезапната смърт на спортистите. Той изказа съболезнованията си на близките на загиналите и им обеща пълна подкрепа. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.