Омбудсманът отива на Бузлуджа. БСП се мобилизира за местния вот

Десетки хиляди социалисти и симпатизанти на БСП от цялата страна ще се съберат на 1 август на Историческа поляна на връх Бузлуджа за традиционният събор на левицата, за да отбележат 124 години организирано социалистическо движение в България.
Честването ще започне от 10 часа. Ще има митинг под наслов „За хората! Справедливост и солидарност!“. Ще бъдат поднесени цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение“, на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.
Председателят на БСП Михаил Миков и президентът на ПЕС Сергей Станишев ще поздравят присъстващите на събора.
Знакови лица на левицата ще връчат партийните книжки на десетки млади социалисти.
За настроението на присъстващите ще допринесат Петя Буюклиева, Христиана Дънкова, Денислав Ноев, Красимира Иванова, Михаил Михайлов, Нора Караиванова, Ивет Багерова, Николай Манолов, духов оркестър „Дико Илиев“ и самодейни колективи от цялата страна.
Митингът и честванията ще протекат под знаковите за левицата песни „Една българска роза“, „Моя страна, моя България“, „Ако си дал“ и много други.
Честванията ще започнат от днес, 31 август. От 16:00 в хотел „Казанлък“ ще има среща-разговор, ръководена от Янаки Стоилов, на тема „БСП – промяната е в нас. Пред 125 годишнина на Българската социалистическа партия“.
Довечера от 19:00 ч. на връх Шипка на Паметника на свободата ще бъде почетена паметта на загиналите в Руско-турската освободителна война.
На Бузлуджа ще бъде и Мая Манолова, въпреки че вчера тя бе избрана за национален омбудсман.
За присъствието и потвърди пред БНР Станислав Владимиров – секретар на Националния съвет на БСП. Според него избирането на Мая Манолова за омбудсман е признание за личните й качества, както и признание за БСП.
На Бузлуджа БСП ще отправи своите ясни и силни политически послания, защото виждате, че партията е все по-конкретна и ясна опозиция в парламента. Мисля, че след връх Бузлуджа ще бъдем още по-мобилизирани и силни за предстоящите местни избори, каза Владимиров.
Той опроверга твърденията, че омбудсманът е избран с гласовете на БСП и ДПС като заяви, че Мая Манолова е събрала подкрепа от всички политически партии.
Станислав Владимиров отрече и изборът на Манолова за обществен защитник да е опит на партията умишлено да се отърве от един от най-острите критици на настоящото ръководство. Мая Манолова ще липсва на БСП, каза той.
От 1-ви август БСП тръгва много сериозно към предстоящите местни избори, каза още секретарят на Националния съвет на партията.
Битката за София ще бъде много трудна, но такива битки ще има в повечето общински центрове, каза Владимиров и допълни: Ние сме си поставили конкретни цели, трябва да подобрим резултатите от последните парламентарни избори. Втори тур в София аз мисля, че е постижима цел с кандидат Михаил Мирчев.
Според секретаря на левицата тази година няма да залагат на анти ГЕРБ кампания, защото не би било полезно за партията. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.