Община Тополовград обяви частично бедствено положение

Община Тополовград обяви частично бедствено положение за района на село Българска поляна заради големия пожар в околностите на селото. 40 са жителите са евакуирани. Пожарът обхвана големи площи борова гора.
Ситуацията в селото вече е под контрол и пламъците са овладени. Една чат от евакуираните жители ще останат в болницата в Тополовград, а друга част ще пренощуват при близките си.
Кметът на селото Станка Стратиева разказа пред „Хоризонт“, че всичко е станало много бързо. Чул се е пукот, след което пламъците са обгърнали селото. Своевременно са действали и пожарните екипи. Ситуацията в региона обаче остава критична. Горят 10 хиляди декара площ, по-голямата част от които е иглолистна гора.
Според специалистите тази нощ няма да бъде овладян пожарът, но няма опасност за селото. Огънят е тръгнал от искра от трактор, почиствал ливада. Задържани са трима души, заподозрени за запалването на пожара.
През 2012-а година на същото място, отново след почистване на ливади, избухна голям пожар, който изпепели огромна територия.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.