Община Разград ще потърси най-доброто решение за зоокъта

Ще съгласуваме решенията си с всички институции и лицензирани организации за бъдещите си действия по съдбата на лъвовете в Разград, а също и за бъдещето на зоокъта, съобщи на пресконференция кметът на Разград д-р Валентин Василев. Преди ден той участва в среща с представители на МОСВ и РИОСВ – Разград, на която бяха обсъдени някои от най-спешните мерки, които трябва да се вземат. Няма да продължи развъждането на лъвове, допълни още той. Търси се най-добрият начин за решаване на този проблем, като специалистите са предложили импланти на женските или вазектомия на мъжките екземпляри.

Община Разград изпрати писмо днес до Фондация „Четири лапи“ с молба да дойдат на място в Разград и да дадат тяхното мнение къде и как ще могат да се отглеждат седемте лъва. Двете малки лъвчета няма да бъдат връщани в зоокъта в Разград.

Д-р Василев представи предписанията, които получи Общината след проверка на РИОСВ. Сред тях са разделянето на мъжките лъвове от женските с цел контрол на размножаването. Трябва да се разработи цялостна програма, отразяваща намеренията на Общината по отношение на зоокъта.

Аз, еднолично няма да решавам съдбата на зоокъта, каза д-р Василев, и докато съм кмет този имот няма да бъде продаван, заключи още той.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.