Младежка банка ще финансира проектни идеи на млади доброволци в Разград

Сдружение „Младежки форум Разград” реализира проект „Младежка банка”, съобщиха днес на пресконференция от неправителствената организация.

Проектът ще развива активни младежки политики в полза на обществото, като са предвидени и три информационни дни за активизиране на младежите. Той се осъществява със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“ и с финансовата помощ на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Целта на проекта е да се предостави възможност за активно младежко участие и подобряване качеството на филантропията, осъществявана от млади хора за млади хора. Проектът е иновативен, защото предоставя възможност за включване в дейностите на широк кръг от участници, в това число и младежи от малките населени места в област Разград. Ще бъде проведена фондонабирателна кампания чрез прозрачни касички в училищата и други публични институции, и създаване на дарителски кръг за събиране на средства от представители на местната власт и бизнеса и др. Чрез анкетни карти ще бъдат проучени нуждите на младите хора, за да се изведат приоритетни области и основни теми за финансиране на младежки проектни инициативи.

Срокът за изпълнение е една година, а целевата група са младежи на възраст между 15 и 25 години от седемте общини на региона.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.