Областният управител и екипът му поздравиха за празниците журналистите от Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров поздравиха журналистите от Лудогорието с предстоящите коледни и новогодишни празници.

На празничната среща с медиите Г. Хюсмен им благодари за професионализма и обективното отразяване на работата на областната администрация и пожела 2018-а година да е по-успешна за българските журналисти и за българската журналистика. Пожелание да отразяват много добри новини за региона отправи г-жа Црънгалова, г-н Драганов пожела на разградските представители на журналистическата гилдия да се наложат като водещи журналисти в националните медии, а г-н Тодоров отправи пожелание към четвъртата власт през следващата година добрата новина да продава повече от лошата.

Областният управител лично връчи на всеки от журналистите рекламните материали на Областна администрация за 2018 г. Еднолистният календар на институцията е посветен на предстоящото Европредседателство на България, на него има седем снимки от седемте общини в региона на обекти, построени или ремонтирани по европроекти. На заглавната корица на тефтера пък има снимки от различни събития, в които областният управител и екипът му са участвали през 2017 г.

Областният управител отправи благодарност и към служителите в администрацията, уточнявайки, че кетърингът за предколедната среща с журналистите е приготвен от дамите в администрацията.

На последната за годината среща с медиите Г.Хюсмен съобщи и една добра новина по проблем, по който той и екипът му работят през годината. От Българската агенция по безопасност на храните са предоставени безвъзмездно 2500 чипа за поставяне на кучета. Те ще бъдат разпределени между четири общини в областта. На една от срещите с общинските кметове областният управител призова градоначалниците до 5 декември да извършат преброяване на кучетата в общините си. Това направиха четири от седемте общините и въз основа на техните данни безплатните чипове се предоставят съответно на: Исперих – 1500, Кубрат – 500, 300 – на Завет и 200 – на Цар Калоян. Стойността на един чип е около 6 лева, по този начин държавата подпомага общините с близо 15 000 лева. Това е началото на решаване на проблема с безстопанствените кучета, по който ще продължим да работим и догодина – увери Г.Хюсмен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.