Нямаме проблеми като гост, смята Хубчев след загубата от Беларус

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев смята, че грешки на защитата са довели до загубата с 1:2 от Беларус.
„Разочарованието е голямо, поне при мен. Това, което говорихме непрекъснато, че Беларус разчита на физическата си сила, това се случи. Освен двата им гола след единоборства, нямаха положения. Сбъркаха защитниците в ситуации, когато трябваше да имат по-добър синхрон“, каза селекционерът.
Според Хубчев дузпата е дошла в момент, когато отборът му е започнал да играе по-добре и да изнася уверено топката.
„Ние проблем с гостуванията нямаме, аз не съм го усетил, откакто съм дошъл. И друг път са ме питали, но според мен няма такава тенденция“, каза Хубчев след третата поредна загуба като гост, откакто той зае поста.
Националният отбор няма успех като гост от 29 март 2016 г., когато победи Македония с 2:0 в контрола. Последният успех в квалификация пък датира от 9 септември 2014 г., – 2:1 над Азербайджан в Баку.
На въпрос дали не мисли, че България е създала прекалено малко положения, Хубчев беше категоричен: „Не, защото ние сме отбор, който знае какво и колко може да създаде. Трябва да опитаме и малкото създадени положения да ги вкарваме“.
Треньорът не си прави сметки за класиране на бараж: „Всички очаквахме повече, включително и аз, но сега не е моментът да правим изводи. Не искам да обременяваме отбор“.
Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.