Младежи от Техническата гимназия ще трупат стаж и опит в Англия по „Еразъм”

Двайсет момичета и момчета от XI и XII клас на Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи” в Разград ще трупат трудов стаж и опит на реални работни места в реални фирми в Англия. Те ще бъдат на Острова от 12 до 25 юни, благодарение на спечелен проект за 57 152 евро по Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.
IMG_9181 (600 x 400)Участниците в групата са подбрани по техните професионални умения, езикова подготовка и още ред допълнителни умения, обяви на пресконференция днес ръководителката на проекта Диана Йорданова. И в момента продължава подготовката на гимназистите за ориентиране и адекватно реагиране в непозната обстановка и среда.
По време на престоя си в Англия момичетата и момчетата ще бъдат настанени в приемни семейства с осигурени закуска, обяд и вечеря. Ще трябва да станат част от семействата – да се съобразяват с техния начин на живот.
Ще имат реални работни места в местни фирми според своята специалност в гимназията. Ще имат наставник на работното си място. Фирмата ще бъде на не повече от 60 минути път от дома им, работният ден ще е между шест и седем часа.
Сред основните цели на проекта са: запознаването с европейски практики; придобиване и усъвършенстване на умения в областта на компютърните техники и технологии, надграждане на езиковата подготовка, както и формиране на умения в нови ситуации.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.