Кметът на Завет поиска от министър Павлова спешно пари за неотложен ремонт на пътя към Разград

С официално писмо кметът на Завет Ахтер Велиев от министъра на регионалното развитие и благоустройството спешно пари за неотложен ремонт на пътя Побит камък – Завет – Веселец.
Отсечката е с дължина 28.8 км и изпълнява изключително важна роля за населението на общината, поради това, че е единствената пътна връзка на община Завет с областния център Разград, се казва в писмото.
Кметът специално подчертава, че от години за този път не се полагат грижи. През последните години неблагоприятните метеорологични условия са разрушили почти напълно пътната настилка, на места липсват даже и банкетите. Което прави участъка опасен за участниците в движението.
Ахтер Велиев припомня и това,че общинската администрация нееднократно е алармирала различни държавни институции за наистина неотложния ремонт на пътя, , но до този момент безрезултатно.
В аргументите си градоначалникът привежда и още един факт: че в началото на септември на XXVII заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район бе взето решение чрез целево финансиране от националния бюджет да бъде извършен спешен ремонт и рехабилитация на пътни отсечки от републиканската пътна мрежа III-ти клас на територията на петте области, в т.ч. и отсечката Побит камък – Завет – до село Веселец.
Ежедневно в общината постъпват оплаквания от гражданите за лошото състояние на пътя и последиците за личните им автомобили, и ако скоро не започне ремонт на пътя, ще бъде обявено гражданско неподчинение, пише още в писмото си до министър Павлова заветският кмет.
А в края на миналата седмица жители на Завет учредиха инициативен комитет и вече се събира подписка за асфалтирането на пътя. Ако след внасянето й в съответните държавни институции на територията на областта и в столицата няма адекватен положителен отговор, то от инициативния комитет са категорични, че ще последват и блокади на пътя за Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.