„Мис Китанчево 1970“ бе гост в мобилната приемна на депутата Гюнай Хюсмен

„Мис Китанчево 1970“ бе първият посетител в мобилната приемна на народния представител Гюнай Хюсмен в петък вечер. Няма шега, преди 45 години баба Сюлбие Али беше най-красивата жена в селото, вкупом заклатиха глави мъжете по пейките в беседката пред един от кварталните магазини в селото, когато някой от тях се сети за прелюбопитния факт. А 71-годишната вече жена се изчерви от милия спомен и за момент прекъсна скороговорката, с която се оплакваше от безхаберието на сегашния кмет и хората край него в Китанчево.IMG_4753
И тя, и другите, които останаха да се видят по-отблизо с Гюнай Хюсмен веднага след като той раздаде близо тон минерална вода на хората на площада, притеснен от факта, че някой нарочно „мъти водата“ и държи хората в Китанчено на воден режим в жегата, започваха разказа си за неуютния живот в селото с разбитите улици, сравними само с лунен пейзаж. Помнете ми думата, 2016-та ще е годината на асфалтирането на община Исперих, врече се независимият депутат. И обеща песронално на човек от улицата, на която бяха заедно, ако тя не бъде ремонтирана догодина, през 2017 г. той лично да асфалтира 200-та метра с четири метра широка лента асфалт.
Хубавите неща ще започнат да се случват още след изборите. И мен ме е срам от дупките, те не само трошат колите ни, но гонят и инвеститорите, и туристите , че и децата ни от тук. Затова наесен в парламента ще настоявам за промяна в механизма за разпределянето на местните дънъци. Защо с нашите пари ще се правят пътища в други краища приоритетно? Не казвам, че там не бива да има хубави пътища, но така нашият ред може и да не дойде. Нашите пари трябва да остават тук, каза Гюнай Хюсмен.
Преди да се отправи към шарения бус, превърнат в подвижна депутатска приемна, Хюсмен се похвали, че от избора на Мая Манолова на омбудсман спечелили двама души: тя и той. Тя, че се измъква от парламента и отива на ново място, а той – че спечелил два баса –колегите му Велизар Енчев и Петър Петров не повярвали, че Манолова няма да има проблеми с гласуването. Сбъркал само с два гласа –  преброил ги 127, те излезли 129, с усмивка разказа случката депутатът.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.