Започва строителството на кръговото в Разград, ул. „Кирил и Методий“ става двупосочна

В сряда ще започне строителството на първото кръгово кръстовище в Разград. То е част от големия ремонт на центъра на града и ще продължи точно един месец, каза кметът на Разград Денчо Бояджиев.
Кръговото кръстовище ще е пред блок „Пеперуда“ – там, където бул. „България“ престава да бъде транспортен и става пешеходен; там, където излиза улицата от към Панчов мост; там, където започва ул. „Кирил и Методий“ и там, където ще бъде отпушена затворената от години ул. „Стефан Караджа“ в посока Централна кооперативна банка.
Всичко това ще доведе до редица неудобства за разградчани, за което предварително се извинявам на всички от мое и от името на цялата администрация, помоли да обявим кметът.
Докато сегашното Т-образно кръстовище се превърне в кръгово движение с двойна лента за движение с обща ширина от 7 метра, се въвежда временна организация на движение, която до сряда сутрин трябва да бъде указана и сигнализирана със съответните пътни знаци, хоризонтална и вертикална маркировка.IMG_4718
Влизащите от към Шумен камиони и автобуси ще бъдат отклонявани вдясно веднага след автогарата през моста до ул. „Св. Климент“. Колите ще стигат до денонощните магазини, от там надясно през пракинга зад прокуратурата, наляво покрай пиацата на такситата /която изчезва/ и накрая – надясно през Панчов мост, ще продължават движеннието си в града от другата страна на реката.
За да не остава без достъп кварталът, затворен между Пончов мост и Моста с лъвчетата пред пощата от север, площада пред новия театър и бул. „България“, и пак до новото кръгово от юг, улица „Кирил и Методий“ става двупосочна за пръв път от почти 50 години. В нея ще може да се влиза от Моста с лъвчетата със завой наляво към сградата на съда, на полицията и банките. Така ще може да се влиза и излиза от всички улички и джобове в „карето“. Изходът на изток /до Музикалния дом/ остава регулиран както сега – само за излизане наляво през Панчов мост.

Входът към ул. „Кирил и Методий“ от Моста с лъвчетата

Когато кръговото е готово, образно казано, ще отпуши тапата на невралгичното място сега. Ще осигури нормален вход и изход към Кооперативна банка и Езиковата гимназия, жилища, магазини и офиси там, който сега е много труден, мотивира появата на първото кръгово кръстовище в Разград кметът Бояджиев. Ще направи и по-лек прехода от и към бул. „България“.
Строителите са обещали „лентата на обекта да бъде прерязанана“ на 6 септември.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.