Миналата зима двама души в Разградско са загинали в пожари

Зимата идва, а с нея и опасността от пожари, предупреждават от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към ОД на МВР в Разград.
Най-уязвими заради отоплението са жилищата и сградите в обществения сектор.

За времето от 01.11.2017 г. до 31.03.2018 г. в Разградска област са избухнали 68 пожара. 37 от тях са били с материални загуби, останалите – без значителни щети, предимно в коминни тела. През миналия отоплителен сезон са загинали 2-ма души, един е пострадал. Пожарите с жертви са станали на 10 и 15 март 2018 година, съответно в Разград и село Осенец. Третият случай е на пострадала жена на 3 декември 2017 година в село Юпер.
Пожарникарите съветват да обърнем малко повече внимание на възрастните и самотни съседи и роднини – да ги навестим, да проверим отоплителните им уреди, да им помогнем с избора на такива, да поговорим с тях за опасностите и да изострим вниманието им към рисковите ситуации.

Особено внимание трябва да се обръща на състоянието на електрическите инсталации, изправността, начина на монтаж и използването на отоплителните уреди, състоянието и изправността на автоматиката на отоплителните котли.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.