„Лудогорец“ представи седмия бразилец в състава си – Натанаел

„Лудогорец“ представи седмия бразилец в състава си. След трудни и продължителни преговори в отбора е привлечен един от асовете на „Атлетико Паранензе“ – Натанаел, съобщи официално клубният сайт. Левият бек подписа договора си днес по обяд и вече пътува към Разград. За утре е планирана първата му тренировка с новите му съотборници.
За подписа на 24-годишния футболист се борили и няколко популярни европейски клуба, но той пристига в Разград и заради отличните партньорски отношения между „Лудогорец“ и „Атлетико Паранензе“, твърдят от клуба. Двата тима играха приятелски мач преди две години и половина в Испания. По-късно хора от школата на шампионите са били гости във футболната академия на „Атлетико Паранензе“ в Куритиба.
Сделката за Натанаел е пореднията част от трансферната политика на „Лудогорец“ това лято. Защитникът е третият бразилски футболист, който пристига в столицата на Лудогорието от елитен отбор в южноамериканската държава. Преди него Орлите привлякоха десния бек Сисиньо от „Сантос“ на Пеле и Неймар и халфа Кафу от „Сао Пауло“.
„Трансферът в „Лудогорец“ е сериозна крачка в моята кариера, която искам да продължи в Европа“, заяви Натанаел. „Наясно съм в какъв клуб пристигам. Знам, че „Лудогорец“ е абсолютен шампион през последните четири години. Знам също така, че е постигнал сериозни резултати в европейските клубни турнири. Разбира се, че съм наясно колко бразилци има в новия ми отбор. Познавам лично Сисиньо и Кафу, тъй като през последния сезон съм играл срещу тях“, допълни левият бек.
Натанаел е четвъртият бразилец и общо осмият нов играч, който подсилва „Лудогорец“ това лято след Лукас Саша („Апоел“ – Тел Авив), Сисиньо („Сантос“), Кафу („Сао Пауло“), Джоди Лукоки („Цволе“), Андрей Препелица („Стяуа“), Цветелин Чунчуков („Ботев“ – Пд) и Милан Борян („Раднички“ Ниш). А бразилците в отбора вече са общо седем.
Натанаел е част от отбора на „Атлетико Паранензе“ от 2014 година и има 59 мача за отбора, 1 гол и 7 асистенции. Той е висок 166 см. и играе еднакво добре като ляво крило и ляв бек. Преди това е бил в тимовете на „Операрио“, „Сера“ и „Куяба“.

ТОВА Е НАТАНАЕЛ

Име: Натанаел Батиста Пимиента
Роден на 25 декември 1990 г. в Куяба, Бразилия
Ръст: 166 см. Тегло: 65 кг.
Позиция: ляв бек, ляво крило

КАРИЕРА

2009-10 – „Операрио“
2010 – „Сера“
2011-13 – „Куяба“ 46/1
2014 – „Атлетико Паранензе“ 55/1

*Заб.: Статистиката е за всички турнири

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.