“Лудогорец“ победи „Краснодар“ в мач с пет гола

„Лудогорец“ започна с престижна победа лагера си в Австрия. Орлите победиха с 3:2 третия в Русия – „Краснодар“. Новият наставник на разградчани Бруно Рибейро заложи на нова схема – 4-1-4-1. Заради липсата на националите, които са направили едва няколко тренировки в Австрия, португалецът бе пуснал смес от младоци, звезди и футболисти, играещи на различни от своите позиции. Така например Лукас Саша бе централен защитник, а Браян Ангуло – ляво крило. Анисе действаше пред защитата, а Марселиньо и Вандерсон бяха атакуващи халфове. Правеше впечатление, че голямата звезда на „орлите“ имаше пълна свобода на действие.

За „Краснодар“ пък не игра добре познатия у нас Жоазиньо. Той лекува тежка контузия и все още не се е възстановил напълно. Бившият играч на „Левски“ изгледа срещата от резервната скамейка. Любопитно бе, че и в тима на руснаците имаше Вандерсон.
„Лудогорец“ поведе в резултата в 14-та минута. Марселиньо пусна пас към Витиня, който центрира в наказателното поле на „Краснодар“, където Александър Марченко си отбеляза нелеп автогол, като засече с шпагат топката във вратата на Дикан. Разграчани удвоиха своята преднина в 21-та минута. Марселиньо направи двойно подаване с Върджил Мисиджан, който след това веднага продължи към Жуниор Кишада, а той на празна врата не пропусна да се разпише. Българският шампион реализира трети гол в 31-та минута, когато Браян Ангуло с удар от границата на наказателното поле не остави шанс на Дикан.
„Краснодар“ се върна в срещата в 62-та минута, когато Руслан Болов с удар от границата на наказателното поле на „Лудогорец“ изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Иван Чворович.
Руснаците отбелязаха и второ попадение в 67-та минута, когато след центриране в наказателното поле на „Лудогорец“, голмайсторът Ари засече отблизо топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Чворович.
Следващата контрола на „Лудогорец“ е на 1 юли срещу румънския „Университатя“ – Крайова от 19 часа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.