„Лудогорец“ направи пет гола срещу „Дунав“, за да оглави класирането

„Лудогорец“ ще излезе с настроение срещу „Арсенал“ в Шампионската лига във вторник след мача в шампионата с „Дунав“. В Разград, където домакинстваха русенци, „гостите“ биха с 5:3 с хеттрик изригна Клаудио Кешерю и излязоха на върха в класирането.
Головата фиеста откри „Дунав“. Плеймейкърът Васил Шопов осъществи рейд през центъра, топката попадна в съотборника му Будинов, който я метна наляво към Антон Огнянов. Последният центрира отново към тарана на русенци, който оплете кълбото в мрежата. Лудогорец обаче реагира светкавично. Тейнур Марем лекомислено реши да не се бори за топката, но непримиримият Светослав Дяков я върна от самата аутлиния и Кешерю изравни. Пак Клаудио демонстрира играта си с глава и по този начин в 30-та минута изведе своите напред – 2:1. Действията на терена пък продължиха да спират дъха. Най-опитният – Йордан Минев, реши да върне на Борян, но Шопов докопа кълбото – 2:2. Мартин Луков пък бе блестящ на вратата на Дунав, като спаси снаряд с левия крак на Натанаел. В края на първото полувреме Кешерю опита удар с левия крак, но така и не намери рамката. Все пак в добавеното време на първото полувреме Орлите стигнаха до 3:2. Йордан Минев центрира отдясно, Анисе овладя елегантно, падайки подаде на Вандерсон, който задържа топката след карамбол в няколко чифта крака и с левия крак прониза Луков.
След почивката „Лудогорец“ имаше шанс да покачи, но Анисе изпусна чудесно положение. Затова пък в 66-та минута Дунав стигна до ново реми – 3:3. След фаул на Антон Огнянов Будинов отклони назад и централният защитник Петър Патев бе точен с плътен диагонален шут отдясно. Влудяващата емоция стигна пика си в 74-та минута, когато Клаудио се добра до своя хеттрик. Той не се отказа да се бори в пеналта на русенци, където не се разбраха за топката бранителят Михаил Милчев и вратарят Луков. Кешерю си открадна кълбото и го провря под плонжа на стража – 4:3. Кафу пък оформи крайното 5:3 в добавеното време.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.