Коалиция “АБВ – Движение 21“ ще получи левия мандат в област Разград

Коалиция „АБВ – Движение 21” представи своите кандидати за народни представители в 18-ти МИР – Разград. Средната възраст хората в листата е 38 години. Съотношението мъже – жени 5 към 3.

Коалиция „АБВ – Движение 21“ ще получи левия мандат в област Разград, каза Кристиян Калчев – водач на листата на коалицията. Калчев е председател на Националния клуб ЮНЕСКО – България. Завършил е Московския институт по държавно управление и право. Работил в Народното събрание като политически съветник, в групата на СИРИЗА в Европейския парламент и българското посолство във Виетнам. Носител на приза „ Приятел на виетнамския народ”. Смята, че в България има прекалено много псевдополитици и прекалено малко държавници. За себе си казва, че не се възприема като политик, а като държавник.

Втора в листата е Вера Стоилова от Кубрат. Тя е на 35 години, висшист със специалност „Социална педагогика”, но работи като застраховател. Приоритетните области, в които ще работи, са решаване на проблемите на малкия и среден бизнес и образованието. Вижда реална необходимост от диалога между държавата и бизнеса за решаване на проблема с кадрите. За пример дава себе си – като завършил педагог, който не работи по специалността. „Загубих 4 години и доста средства, за да се образовам в специалност, която не мога да практикувам”, споделя Вера Стоилова.

Трети е Петър Денев, на 24 години, от с. Трапище, община Лозница. Работи в семейна земеделска фирма. Като млад и перспективен човек вижда възможностите за развитие в селата, но споделя, че държавата не прави необходимото, за да подсигури добри условия за младите да развиват семеен бизнес. Припознава предизборната платформа на коалиция „АБВ – Движение 21“ като единствената, която дава обосновани решения по проблема.

Четвърти е Етем Етем, на 27 години, от Разград. Завършил криминалистика. Има собствен бизнес. Като собственик на магазин, заведение и фенклуб на „Лудогорец”, признава, че е имал случаи на кражби. Не обвинява крадците, защото смята, че това са хора, които нямат наистина пари за най-необходимото, което са взели – храна. Акцент в неговото амплоа е решаването на проблема с битовата престъпност и бедността.

Пети е Калоян Стефанов. Негова слабост са технологиите. Смята, че страната не използва пълния капацитет по внедряване на съвременните технологични постижения, които биха улеснили труда на хората във всички сфери.

Шеста е Радостина Недялкова. Тя е млада майка, която освен за малкото си дете, се грижи и за безстопанствените животни в приюта в Разград. В момента е студент във филиала на Русенския университет в града. Като майка поставя въпроса с ниските майчински, особено през втората година. Споделя, че тя ще бъде гарант за изпълнение на програмата на „АБВ – Движение 21“ и ще съблюдава нейното развитие, чрез депутата на коалицията, излъчен от Разград.

Седма е Снежана Попова, на 52 години, от Разград, майстор на спорта. Работила е като профсъюзен деятел. Впоследствие е била принудена да напусне чрез използването на т.нар.
„меки мерки” срещу нея. Акцентът при нея е борба с експлоатацията на работещите, лошите условия на труд и развитието на спорта като превенция срещу употребата на наркотици.

Осми е инж. Иво Хаджииванов. Постави въпроса за индексация на инвалидните пенсии и проблемите на хората в неравностойно положение в област Разград. Като председател на сдружение „КОРЕЛ” е участвал в обществени дебати, свързани с недостъпната градска среда за хората в неравностойно положение.

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.