Капанският ансамбъл и Илия Луков поднесоха благопожеланията си за Великден с красив празничен концерт

Капанският ансамбъл и Илия Луков поднесоха благопожеланията си към разградчани за Великден с красив празничен концерт. На сцената на Общинския културен център танцуваха, пяха и свириха всички формации на Капанци: Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“, Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“ и основният състав на Капанския ансамбъл. Като истински професионалисти всички те и гост солистът на концерта Илия Луков на няколко пъти в движение променяха предварителния сценарий на спектакъла, което бе посрещано с възторг от публиката. И залата изпя заедно с Илия Луков и солистката на Капанския ансамбъл Силвия Симеонова импровизираната на наживо на сцената безсмъртна песен „Йовано, Йованке“.
Оценката от чутото и видяното личеше и по време на концерта, и бе затвърдена от неколкоминутните нестихващи аплодисменти след финалните акорди на програмата.
В началото Илия Луков обяви пред всички, че е бил искрено поласкан от поканата на колегите си за участие в Разград, а след концерта каза, че случилото се е надминало и най-смелите му очаквания. И обеща да направи всичко възможно този концерт да се случи поне още няколко пъти наживо на различни места в страната, да бъде заснет и излъчван по телевизии у нас и навсякъде по света където живеят българи. „Защото това, което прави Капансият ансамбъл тук и сега със свои сили, с интересния си и новаторски поглед към прочита на традиционния български фолклор и поднасянето му пред публиката на XXI век с модерни изразни форми заслужава поклон. Дълбок поклон!“, каза на изпроводяк Луков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.