Зърнопроизводителите от Разград и Лудогорието излизат на протест с тракторите във вторник преди обяд

Зърнопроизводителите от Разград и Лудогорието ще се включат в националния протест на 3 април, съобщи председателят на Сдружението на зърнопризводителите от Лудогорието Мариела Йорданова.
Тракторите и друга едрогабаритна селскостопанска техника ще бъдат заредени с горива на обществените бензиноностанции в 10.00 часа. Демонстративното зареждане на гориво е срещу Законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, популярен като законопроект за борба с контрабандата на горива.
Протестът в Лудогорието ще е в Разград, Кубрат и Исперих по бензиностанциите в края на градовете. Очаква се броят на машините да бъде над 100.
Идеята е да се покаже на практика какво задръстване ще са получава, ако разпоредбите на законопроекта влязат в сила и зърнопроизводителите са принудени да зареждат навън, а не във ведомствените си бензиностанции.

Припомняме, че подобен протест имаше през есента на 2015 година и тогава правителството отстъпи в искането си земеделските производители да имат нивомери и фискални апарати, свързани с НАП в собствените си бензиностанции.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.