Здраве, образование, равенство между половете, мир и справедливост – приоритети за развитието на обществото

Доброто здраве, Качественото образование, Равенството между половете и Мир и справедливост са четирите основни сред общо седемнадесетте Цели за устойчиво развитие в Програма на ООН до 2030 г. и върху тях акцентира на информационната среща в Разград Диана Георгиева от Българска платформа за международно развитие (БМПР).
Именно тези цели – с акцент върху хората – визират осигуряване на: здравословен живот и насърчаване на благосъстоянието на всички във всяка възраст; на приобщаващо и справедливо качествено образование и насърчаване на възможностите за обучение през целия живот за всички; постигане на равенство между половете и равни права за всички жени и момичета и изграждането на мирни и приобщаващи общества за устойчиво развитие; осигуряване на достъп до правосъдие за всички и изграждане на ефективни, отговорни и приобщаващи институции на всички равнища.
Разград е първият град от поредицата от информационни срещи, организирани от Българска платформа за международно развитие (БПМР) и са пряко свързани с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.
Домакин на форума бе Бизнес инкубатор – Разград, а в дискусиите участваха представители на РБ „Проф. Боян Пенев” и читалища от областта, на бизнеса и неправителствения сектор, медии, областната администрация, представители на образователни, културни и социални институции, организации и граждани.
Представителите на различните институции и организации бяха запознати как да използват ресурсите на БПМР и на даден етап да се включат в бъдещи проекти, дейности и инициативи.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.