Европейските дни на наследството в Разград

Европейските дни на наследството в Разград тази година ще стартират на 8 септември, съобщиха от местната администрация.
Nasledstvo-2015От 20.00 ч. в къщата музей „Димитър Ненов“ е концертът „Вино кантабиле“ – нов проект на потомствения цигулар Хари Ешкенази, съвместно с Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“. Едно елегантно съчетание на класическа музика и изискана дегустация на вино от винарска изба „Нисово“ – „Долината на конете“, в пълноценно взаимодействие с културното наследство, съхранявано в дома на Ненов.
На 15 септември от 17.00 ч. в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще бъде открита новата изложбена зала „Драган Данаилов“ и експозиция от портрети – уникално наследство на майстора на четката.
IMG_3064-e1466719426470Следващият ден – 16 септември е Ден на отворените врати в Регионалния исторически музей Разград и изложбата „Могилите на Котела. Последни открития в Сборяново“ в експозиционната зала на Интерактивния музей. Изложбата представя резултатите от проучванията на проф. Диана Гергова.
В същия ден, но във времето от 14 до 17 часа, ще се проведат „Класове на наследството“.
Етнографският музей ще представи нови дарения в музейната експозиция пред децата, участвали в творческа работилница „Първи стъпки в занаята“ и други гости на музея.
Къщата музей „Анание Явашов“ ще покаже дарението от внучката на академик Явашов – Евгения Явашева, актриса и режисьор, пред ученици от училищата в Разград, актьори от Младежка театрална формация „Импулс“ и гости на музея.
В къщата музей „Димитър Ненов“ ще върви прожекция на филм за живота на проф. Димитър Ненов пред възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“, ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и други зрители.IMG_6866-e1447261022339-800x400
А Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще представи ново дарение – 4 картини от частна семейна колекция за фонда на галерията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.