Д-р Надие Карагьозова с почетен знак „Народен будител” от елитно столично училище по изкуства

Д-р Надие Карагьозова участва в церемонията за връчване на отличията от Петия международен конкурс „Извънкласни и извънучилищните дейности-за устойчиво качествено обучение и възпитание на децата и учениците 2018”,

организиран от Синдиката на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санитарно-оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД. Събитието беше уважено от министъра на образованието Красимир Вълчев и заместниците му.
Д-р Карагьозова е единственият секретар от страната и педагог-участник в престижния конкурс за учители, които представят добри практики от извън училищна институция. Нейният труд беше отличен от ръководството на 144 СУ „Народни будители” с грамота и едноименен почетен знак, който се връчва на патронния празник на училището за съхранение, популяризиране и развитие на българското изкуство и култура. Директорът на образователната институция по изкуствата Величка Николова, сподели по време на церемонията, че „ … тя и нейните колеги са силно впечатлени от инициативите обединени в образователно-превантивната програма „Превенция и възпитание чрез изкуството” на д-р Карагьозова, чиито идеи се покриват с приоритетите на тяхното училище и разбирането, че изкуството не само забавлява, но и учи, възпитава и дава нов поглед за света и открива нови пространства”.
Припомняме, че в работата си д-р Карагьозова, често кани популярни личности от света на изкуството и представя техния опит и посланията, скрити в техните произведения и вярва във възпитателната сила на изкуството не само при изпълнение задачите на гражданското образование, но и в това, че е основен фактор в цялостното и пълноценно формиране на личността.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.