ДПС ще подкрепи частичното вето на президента за гласуването в чужбина

ДПС ще подкрепи частичното вето на президента Росен Плевнелиев върху Изборния кодекс за гласуването в чужбина и ще продължи да търси различни форми за атакуване на задължителното гласуване в Конституционния съд. Това стана ясно от думите на председателя на Движението Мустафа Карадайъ.

„Когато ветото на президента Росен Плевнелиев на текстове от Изборния кодекс влезе в пленарна зала, ще гласуваме, както досега. Ще си препотвърдим гласуването“, каза той.

По повод решението задължителното гласуване Карадайъ посочи, че Конституцията не допуска дискриминация, но президентът избирателно връща текстове от кодекса, вместо да направи цялостен преглед на пропуските.

На въпрос ще има ли ДПС свой кандидат за президент Карадайъ посочи: „Чрез президентските избори обществото трябва да получи усещане, че има стабилност в политиката. ДПС ще даде своя принос в тази посока, безспорно различните политически сили ще имат различни кандидати. ДПС в цялост и в комплекс ще анализира ситуацията и ще вземе най-правилните решения за страната – дали да издига свои кандидати, дали да подкрепя и кого да подкрепя“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.