Деца ще влизат в ловно стопанство „Воден“, за да разберат вредата от бракониерството

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев участва в официална работна среща в местността Воден, на която бяха поканени кметове от населените места, за да обсъдят процесите за ликвидиране на бракониерството и опазване на дивеча в областта. Инициативата бе организирана от „Северноцентрално държавно предприятие” – Габрово и Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
На срещата Иван Недков – директор на „Северноцентрално държавно предприятие”, подчерта че проблемът е от особено значение и е необходимо комуникацията между различните институции и власти да бъде конструктивна, за да е положителен резултатът. Той сподели, че един от методите за овладяване на процеса е да бъде възпитано младото поколение в уважение към природата, затова се предвижда групи с ученици и гости да посещават резервата и да се запознават със стопанството.
Инж. Кирил Колев – и.д. на ДЛС „Воден – Ири Хисар“ подкрепи предложението и уточни, че трябва обществеността да възприеме негативите от нерегламентираното ловуване и последствията от него. Колев помоли кметовете взаимно да си помагат и да се насади обществена нетърпимост към бракониерите и да се показва, че това не е правилно.
Д-р Василев бе категоричен, че проблемът с бракониерството трябва да бъде решен комплексно и енеобходимо е да бъде третиран като тежко престъпление. Той уточни, че законът трябва да бъде спазван и при негово незачитане да се предприемат необходимите мерки.
В края на срещата бе взето решение подобни инициативи да станат регулярни.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.