Детска академия по безопасност

Областната дирекция на МВР в Разград провежда петнадесетата по ред Детска академия по безопасност. Инициативата, родена през далечната вече 2000 г., събра в хладината на парка децата от първа смяна на „Еколято 2015“.
Основен организатор на академията е полицията – три от секциите са на КАТ, Пожарна безопасност и Спасителни дейности. По време на занятията момичетата и момчетата научават на теория и практика как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство и работят в екип.Akademia_157
Партньори на МВР-Разград са Българският червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество. В секцията на БЧК се учат правилата за оказване на първа помощ с участие на децата. Специалисти от РИОКОЗ пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.
Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. За сезон през нея минават около 200 момичета и момчета. Първата за тази година академия завършиха 70 деца. Втората е на 31 юли, а третата – на 14 август.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.