Двамата обвиняеми за убийство в село Брестовене остават в ареста

Постоянна мярка „Задържане под стража” взе днес Окръжният съд в Разград на 27-годишния Али Али и 37-годишния Абедин Зекерие, и двамата от село Брестовене, община Завет.
Съдът счете, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършителите на убийството на Али Хакъ. От аутопсията става ясно, че мъжът е починал от тежка мозъчно-черепна и съчетана травма. От свидетелски показания е установено, че на 22 юли възниква масово сбиване, в резултат на което е настъпила смъртта на Хакъ. Участието на двамата обвиняеми за тежкото умишлено престъпление се потвърждава от разпитите на свидетели. От тях е установено, че двамата са нанасяли удари на пострадалия.
Али Али отрича да е бил на мястото на престъплението, като твърди, че се е прибрал в къщи. Това обаче се опровергава от свидетелски показания, според които той е нанасял удари с бухалка. Абедин Зекерие също заяви, че е невинен и през сълзи обясни, че Али Хакъ стрелял, малката му дъщеря припаднала и той помислил, че е застреляна. Последвал втори изстрел, при който той решил, че и жена му е простреляна. Самият той бил в кръв, но други хора са нанасяли ударите на Хакъ.
Съдът счита, че разследването е в начален етап и предстои да се събират доказателства относно защитната теза на обвиняемите. От досега проведените разпити на 100 свидетели, няколкото огледа и експертизи обаче може да се направи извод, че двамата обвиняеми са съпричастни към извършеното престъпление. Освен това съдът намира, че има опасност те да се укрият или да извършат и друго престъпление, поради предходен конфликт – на 13 юли е имало подобно сбиване, което не е било прекратено дори и след пристигането на органите на МВР. Последица от него е масовият бой на 22 юли. Освен това и двамата обвиняеми били избухливи и агресивни. Али Али е и осъждан за друго престъпление.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.