Водолази откриха тялото на едно от момчетата, които вчера изчезнаха във водите на Янтра

Водолази откриха тялото на едно от двете 14-годишни момчета, които изчезнаха вчера следобед във водите на Янтра, съобщава БНР.

Издирването на другото дете продължава с участието на десет водолази от дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението и Министерството на отбраната. Началникът на сектор „Спасителна дейност“ в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен инспектор Станко Лазов обясни: „Бързеите, които се образуват, затрудняват допълнително работата на колегите, които са от водолазните екипи, които обхождат вътре във водата, защото на места нивото стига между два до четири-пет метра. Това забавя допълнително търсенето, и както стръмните наклони, които се образуват по скатовете от двата бряга. Проверяваме около 2-километров участък до бентовете на реката“.

Издирването на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново, беше подновено на разсъмване. В издирването участват екипи на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областната дирекция на МВР, представители на Министерството на отбраната. Отново влязоха в реката четирима водолази от Дирекцията „Пожарна безопасност и защита на населението“. Водата е мътна, бърза и на места е с дълбочина до 4 метра. Вчера повече от седем часа продължи издирването в реката и по стръмните брегове, където над 20 полицаи и пожарникари правят обход. След като се стъмни, беше спряна работата само на водолазите, но цяла нощ продължи пешеходното издирване в района, досега без резултат.

Момчетата са на 14 години и са от дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови“. Вчера след като обядвали, казали, че излизат в двора на дома, но всъщност отишли до реката с още едно момче. В 14 ч. то е подало сигнала, че след като се гмурнали в дълбок вир, не ги видяло да изплуват.

 

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.