Вицепрезидентът Маргарита Попова се срещна с областния управител и кмета на Разград

Вицепрезидентът Маргарита Попова се срещна с областния управител Петър Василев и народния представител Валентин Василев. По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със социално икономическите проблеми в региона и възможностите за тяхното решаване. Засегната бе и темата за инфраструктурата в областта, както и възможности за участие по нови проекти, бъдещи сътрудничества с чуждестранни общини и области.
На срещата на вицепрезидента с кмета на Разград, на която присъства и директорът на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев, Денчо Бояджиев запозна Маргарита Попова с актуалните проекти, по които работи местната власт и с богатото културно-историческо наследство на общината.kmet

Подчертан бе и инвестиционният потенциал на региона в областта на селското стопанство и индустриите, свързани с хуманната и с ветеринарната медицина. В хода на разговора беше коментирано състоянието на пътната инфраструктура в областта, като специално бе подчертана необходимостта от развитието на всички региони в страната, а на само на няколко големи града.
Вицепрезидентът Маргарита Попова посети и Езиковата гимназия, където своето възхищение от възпитаниците на училището, заявявайки, че „те са изключително талантливи, полетът им е различен, дерзаят и имат по-високи мечти”.
Визитата на вицепрезидента на България в Разград бе по повод честванията на 130-годишнината на Разградската гимназия и 175 години от рождението на нейния патрон Екзарх Йосиф. Госпожа Попова бе официален гост на тържествения юбилеен концерт на ученици на гимназията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.