Вече санират блокове и в Разград

Днес и в Разград започнаха дейностите по безплатното саниране на многофамилни жилищни сгради в града. Първите два блока, в които влизат строителите, са жк „Снежанка” на бул. „Априлско въстание” № 37 и бл. „Кольо Фичето” № 1, в жк „Възраждане”.
Днес пред журналисти и IMG_5859собственици на апартаменти в кооперацията бе подписан тристранен договор между областния управител, кмета на града и фирмата изпълнител на обекта.
Общата цена за изпълнение на възложените дейности е 165 621,50 лв., без ДДС за срок от 150 календарни дни.
Санирането на втория блок ще струва 90 907,64 лв. без ДДС и включва всички разходи, необходими за извършване предмета на договора, така че обектът да бъде въведен в експлоатация за 120 календарни дни.
Кметът д-р Валентин Василев и областният управител Манол Кившанов поздравиха собствениците и им пожелаха да имат след ремонта уютни, топли и светли домове.
С тържествен водосвет и молитва, изпълнени от християнски и мюсюлмански духовници, днес беше даден старт на санирането и на блок „Райна Княгиня” в Кубрат. Зам.-областният управител Нурие Црънгалова участва в тържествено откриване на строителната площадка за извършване на дейности за повишаване на енергийната ефективност.Саниране Разград 021
Това е третата жилищна сграда в община Кубрат, в която собствениците на самостоятелни жилищни обекти сключиха договор за участие в Програмата.
Миналата седмица в Кубрат бяха открити строителните площадки за извършване на дейности за повишаване на енергийната ефективност в блоковете „Хан Кубрат” и „Ангел Кънчев”.
В град Исперих интензивно се извършва санирането на първите два жилищни блока в областта, със средства по националната програмата. Санират се и две сгради в Лозница.
В областта вече има 38 регистрирани сдружения и 20 подписани договора

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.