Велосипеди за 10-годишния Ники и 35-годишната Росица от велообиколката за „Дните на Европа в Разград“

Почти 100 души от всички възрасти стартираха в шестата колоездачна обиколка на Разград в традиционните „Дни а Европа“. Те въртяха педалите до Археологическия резерват „Абритус“ и финишираха пред Общинския културен център. А там бе разиграна томбола с 50 аксесоари за велосипеди. Зам.-кметът на община Разград Галина Георгиева връчи двете големи награди в томболата – маркови велосипеди на 10-годишния Николай Тодоров и 35-годишната Росица Ангелова. Ники е ученик в ОУ „Н.Й.Вапцаров”, а Росица се включи в обиколката заедно с двете си момичета.

Въпреки дъждовното време празникът, организиран от Областния информационен център, продължи с концерт „Изпей „Обичам те” на български” с участието на таланти от Музикална школа „Илия Бърнев”, Центъра за работа с деца и попрок-група „Хоризонт”.
Денят започна с „Виртуално пътуване из Европа“ в Центъра за ученическо техническо и научно творчество.
Днес в програмата на „Дните на Европа в Разград” има състезание по баскетбол „Точна и бърза стрелба” за ученици от 5 до 12 клас от разградски училища и всеки, който прояви интерес към стрелбата към коша. Наградите за най-точните и бързи стрелци са гарантирани.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.