Б. Борисов: 2016 ще бъде годината на Северна България

2016 ще бъде годината на Северна България, обяви министър-председателят Бойко Борисов в с. Копиловци, община Георги Дамяново, предава Агенция „Фокус“. „Работим активно и все по-добре ще стане в региона. Тази година да завършим АМ „Марица“, както завършихме АМ „Тракия“, сега „Струма“. 2016 ще бъде година на Северна България“, посочи Борисов.
„Много трудни години минаха. Много усилия положихме да накараме еврофондовете да работят – отпадни води, мръсни води, възстановяване на канализация, пътища, екопътеки в този регион. Където очакваме животновъдството и туризмът да се развиват, трябва да ни е чиста природата. Чрез тези проекти се създават работни места“, обясни министър-председателят.
Премиерът посочи, че и в Монтана, и в Костинброд се осъществяват проекти за ВиК цикъл. „Всичко това е само с 10% наши пари, всичко друго е от европейските фондове. Иначе казано, ако сега извадите по 10 лв., да давам 90 лева. Ето това два пъти ни го спират заради грешките, които се правиха в изборите“, допълни премиерът. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.