БСП ще съдейства за ремонт на пътя Разград – Попово

БСП ще съдейства пред министъра за регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за ремонт на пътя Разград – Попово. Този ангажимент са поели при посещението си в Разград днес народните представители от „БСП – лява България“ – Чавдар Георгиев, Светла Бъчварова и Мариана Бояджиева. Това е станало на среща с кмета на общината Денчо Бояджиев и председателя на Общинския съвет Милена Цанева. Обсъдени са били и други проблеми, свързани с пътната инфраструктура и с отпадъците.
Мариана Бояджиева коментира законопроекта за училищно и предучилищно възпитание, който е предизвикал сериозни критики сред парламентарната група на БСП. Народните представители от лявото пространство ще отстояват своите позиции срещу финансирането на частните училища, срещу закриването на помощните училища и срещу домашното обучение. Продължават срещите на БСП с учители и родители по тези теми.
Чавдар Георгиев съобщи, че БСП е внесла законопроект за изменение на ДДС, с облекчения при отглеждането на деца и грижи за хора с увреждания. В него се предвижда диференцирана ставка за ДДС от 5% /вместо сегашните 20%/ за детските храни, пелени и памперси, столчетата за деца в колите и помощните средства за инвалиди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.