Бойко Борисов: Историята е едно, сметките са друго

„Народът иска евтино и качествено гориво. Като изразител на тази воля, сме длъжни и правим всичко необходимо“, каза премиерът Бойко Борисов в коментар на публикациите за нота, връчена от руското външно министерство на българския посланик в Москва Бойко Коцев, във връзка с митническите проверки в „Лукойл“.
Борисов присъства на освещаването на новопостроения храм „Рождество Христово“ в столичния район „Младост“.
Да, има нота, потвърди Борисов и уточни, че тя е „във връзка с проверките в „Лукойл“, а ние проверяваме всички петролни компании. Когато направят нещо добро като завода, инвестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя – качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне“. Цената и качеството на горивото са се подобрили значително след началото на проверките, отбеляза той.
„Няма да се поддадем на руската дипломация. Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента външният министър Лавров е може би най-добрият дипломат в света и Русия използва всеки един случай да създават внушения. Винаги съм знаел, че православната ни църква и народът обичат руската нация, както и самият аз. Едното е история, памет, признателност, другото са сметки. Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако ме упрекват за това, имат основание. Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота“, подчерта Бойко Борисов.
„Чувал съм ваши колеги да ни упрекват, че сме приятели с директора на „Лукойл“. Животът показва, че просто сме принципни „, каза Борисов./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.