Фондът за лечение на деца одобри 59 заявления

Общественият съвет към Център „Фонд за лечение на деца“ разгледа заявленията на общо 72 деца, като от тях бяха одобрени заявленията на 59, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.
Шест деца бяха одобрени да заминат за първи път за лечение в чужбина. Осем деца бяха одобрени за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина.
Лечението на 43 деца в България ще бъде подпомогнато от Фонда. Две деца ще бъдат подпомогнати за доплащане на лечението им. Вземането на решение по две заявления беше отложено поради необходимост от получаване на допълнителни становища и оферти.
Единадесет заявления не получиха одобрение за подпомагане на лечението от Фонда поради отрицателни медицински становища за необходимост от провеждане на лечението в чужбина и възможност за неговото осъществяване в България.
Общата гласувана сума възлиза на 733 461, 20 лв., в това число – за лечение в чужбина – 339 717, 89 лв.; за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина – 54 926, 88 лв.; за лечение в България – 320 340, 00 лв.; за доплащане на лечението – 18 476, 43 лева.
Следващото редовно заседание на Обществения съвет ще се проведе на 22 април. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.