Ефективна присъда от 4 години и половина за пиян и неправоспособен водач, убил съпругата си

Ефективна присъда от 4 години и 6 месеца затвор при строг първоначален режим в общежитие от закрит тип получи днес от състав на Разградския окръжен съд 38-годишният Танер Ремзи Мустафа от заветското село Брестовене.
Той бе признат за виновен в това, че на 26 май 2014 г. в пияно състояние и без шофьорска книжка, карайки автомобила си с превишена скорост в землището на село Брестовене, е причинил по непредпазливост смъртта на живеещата с него на семейни начала Елиз Ахмедова и средна телесна повреда на малолетния си син.
Окръжният прокурор Огнян Дамянов заяви, че ще протестира присъдата, тъй като той пледира за по-тежко наказание, считайки случая за особено тежък.
Делото се гледа по съкратеното производство, тъй като подсъдимият призна изцяло всички обстоятелства и каза, че съжалява за това, което е сторил. Като частни обвинители в процеса бяха конституирани родителите на Елиз – Февзи и Шерифе Исмаилови, както и двете деца на Елиз и Танер – на 12 и 8 години.
От обвинителния акт стана ясно, че подсъдимият е бил два пъти осъждан и шест пъти санкциониран за шофиране в пияно състояние и без книжка.На 26 май м.г. по обяд той употребил алкохол, а след това качил цялото семейство в колата си и ги завел в близкия черешов масив по пътя за Острово. На връщане обаче изгубил контрол над автомобила и се ударил в дърво, при което двете десни врати паднали, а седящите от дясната страна в колата Елиз и синът им Ремзи изхвърчали от возилото на полето. Дъщерята на подсъдимия също имала наранявания и получила лека телесна повреда.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.