Фалшиво съобщение за оттеглянето на ДБГ от кабинета обиколи медиите

Фалшиво съобщение до медиите, според което партията на Меглена Кунева – „Движение България на гражданите“, оттегля подкрепата си за управляващото мнозинство и иска от представителите си в изпълнителната власт да напуснат постовете си, обиколи медиите днес по обед.
Съобщението бе разпратено в 14.58 ч. от електронния адрес press@grajdani.bg, който съвпада с адреса на движението. Пред „Дневник“ пресофисът на ДБГ отрича подобна позиция да е била разпращана.
То гласеше: „ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи. Това е становището на Изпълнителният съвет на Движение България на Гражданите във връзка с вчерашното гласуване в НС. Считано от днес (10 декември) народните представители от Движение България на гражданите“ считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство, заявяват от Движението. Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива, призовават от движението. Във връзка с тиражираната в последния ден информация, бихме искали да съобщим, че нито председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.