Тръгна делото за катастрофата с двама загинали край Исперих

Днес състав на Разградския окръжен съд даде ход на делото срещу Васил Генов от Исперих, причинил катастрофата на 18 август миналата година, когато загинаха двама души – служителят в ДАТО Денчо Станев и Ахмед Чолаков, който е бил няколко месеца в кома и след това е починал. Според държавното обвинение, подсъдимият е причинил по непредпазливост смъртта на двамата, като е нарушил правилата за движение – карал е с превишена скорост и е предприел изпреварване без да се увери, че има достатъчно разстояние за тази маневра.
Днес делото беше насрочено да се гледа по съкратеното производство, но се оказа, че подсъдимият не е съгласен с някои от изложените в обвинителния акт факти. Затова се наложи процесът да бъде отложен, за да се призоват всички свидетели и вещи лица. Следващото съдебно заседание ще бъде на 10 март.
Съдът отхвърли като неоснователни исканията на адвоката на подсъдимия за прекратяване на производството поради допуснати съществени процесуални нарушения.
Припомняме, че 57-годишният служител на МВР Денчо Станев е пътувал на 18 август с личния си автомобил „Ситроен“ заедно със съпругата си и тяхно приятелско семейство. На изхода за Исперих, до пункта на КАТ, лек автомобил „Ланчия Либра“, управляван от 44-годишния Васил Генов, навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в ситроена. При сблъсъка на място загива Денчо Станев. Тежко е пострадал и приятелят му Ахмед Чолаков, с когото са съученици и са родом от село Йонково. Той се е возел на задната седалка и е транспортиран в МБАЛ-Разград с тежка черепно-мозъчна травма. Съпругите на двамата мъже, както и 70-годишната майка на водача на другия автомобил са настанени с по-леки травми за лечение в местната болница.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.