Трима директори на общински фирми послушаха кмета – тръгнаха си

Трима директори на общински фирми са депозирали оставките си пред кмета д-р Валентин Василев, разсеяха днес от пресцентъра на местната администрация мъглата около витаещите в публичното пространство слухове.
Припомняме, че на първата си за тази година пресконференция кметът даде на директорите на шестте общински предприятия две седмици да освободят кабинетите си, с мотива, че конкурсите не са били проведени случайно само месеци преди местните избори през есента.
Пръв се е вслушал в съвета на градоначалника шефът на „Разградлес” Свилен Йорданов – депозирал е оставката си на 19 януари 2016 г. на основание чл.326, ал.2, изр.3-то от Кодекса на труда /прекратяване на трудов договор от страна на работника или служителя с предизвестия – срокът на предизвестието при прекратяване на срочен трудов договор е три месеца, но не повече от остатъка от срока на договора/.
Договорът със Свилен Йорданов е прекратен на 8 февруари, заповедта на кмета е влязла в сила на 9 февруари.

Иван Борисов, директор на ОП ”Паркстрой” е получил писмено предложение от страна на работодателя за прекратяване на трудовото правоотношение на основание чл.331 от Кодекса на труда на 8 февруари. На следващия ден Борисов е декларирал, че приема предложението. Договорът с него е прекратен вчера, от днес /11.02.2016 г./ Иван Борисов не е на работа в „Паркстрой”.
Оставка при кмета на Разград е депозирал и директорът на „Ремонтстрой” Петър Русев. Тя обаче още не е разписана.
Няма други заявления за напускане, уточняват от пресцентъра на Общината.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.