Три обвинения са повдигнати от френската прокуратура срещу разградчанина Юксел Незиров

Днес тричленен състав на Окръжния съд в Разград трябваше да се произнесе по искане на френския съд за екстрадиране на 47-годишния разградчанин Юксел Незиров. Съдът във френската столица Париж е поискал чрез тамошната прокуратура с европейска заповед за задържане той да бъде екстрадиран, тъй като срещу него са повдигнати три обвинения – за участие в организирана престъпна група, за трафик на хора и за изготвяне и пласиране на фалшиви документи за самоличност – паспорти, лични карти и шофьорски книжки. От разследването във Франция Незиров е идентифициран като доставчик на фалшивите документи, като той е бил базиран в България и оттам е пращал по превозвачи паспортите, които са били използвани от турската общност, живееща незаконно във Франция. За тези деяния, в които е обвинен, се предвижда затвор от 10 години лишаване от свобода.
Незиров заяви в съдебната зала, че е шокиран, тъй като няма никакво отношение към трите престъпления. „Аз нямам компютърна грамотност, как бих могъл да изготвям фалшиви документи” – заяви още той.
Съдът отложи отново делото за 24 юли от 10 ч., тъй като все още не е пристигнала поисканата от адвоката на Незиров гаранция, че подзащитният му ще бъде върнат в България след изслушването му в парижкия съд.
Припомняме че, Юксел Незиров, който е съпруг на шефката на Дома за стари хора Лейман Тюлеоглуева, е обвинен от парижката прокуратура за деяния, извършени през 2011 и 2012 година, като за доказването им са използвани технически средства. Според държавното обвинение в Разград в началото на годината са идвали френски следователи, разпитвали са го и са правили обиск в жилището му. През януари той е бил призован да се яви доброволно пред френския съд, но на насрочената дата влязъл в болница. В изпълнение на европейската заповед полицията в Разград е задържала Незиров на 8 юли.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.