Терминалите за електронни винетки работят на 8 езика

Днес в 14.00 часа пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще влязат в сила от 1 януари догодина, а шофьорите ще могат да си купят електронна винетка по няколко начина – през сайта bgtoll.bg, чрез мобилно приложение, от терминали за самообслужване, както и в обекти в търговската мрежа.
Единият начин да се заплати таксата за пътуване по пътищата е чрез терминали за самотаксуване, които работят на 8 езика. В тях се въвежда регистрационния номер на автомобила, електронен адрес, вида на винетката и откога да бъде валидна. Тези терминали ще бъдат поставени в бензиностанциите и на гранично-пропускателните пунктове. Електронни винетки ще може да се купят още през сайта bgtoll.bg и мобилно приложение, поетапно до края на годината ще бъдат открити пунктове в търговски обекти, където шофьорите ще могат да купят винетки и с пари в брой.На сайта bgtoll.bg има опция и за проверка на валидността й.
Всички шофьори, които имат хартиени винетки, валидни след 1 януари 2019 година, трябва да знаят, че подмяната на хартиена с електронна винетка не е задължителна, но е препоръчителна. Ако шофьорите изберат да не заверяват електронно винетката си, то трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло. Цените на винетките се запазват без промяна, а новост е въвеждането на уикенд винетка, която ще струва 10 лв. и ще важи от 12.00 ч. в петък до полунощ в неделя.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.