Наградиха спортната десетка на областта

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов връчиха днес на специална церемония плакети на най-добрите спортисти на област Разград за 2018 г. За трети път начело е 29-годишният колоездач от клуб „Спринт“ – Разград Мирослав Минчев. Втори е шахматистът от клуб „Абритус“ – Разград Ивайло Енчев, а трети – борецът от СК „Лютфи Ахмедов“.
Четвърти е жокеят от Севар Нурхай Зюлкюф; пети – футболистът Клаудиу Кешерю; шести Светослав Дяков от ПФК „ Лудогорец 1945“; седми – борецът от СКБ „Осман Дуралиев“ – Исперих Орлин Асенов; осми – борецът от СКБ „Агросем“ – с. Острово Али Али; девети – Хюсеин Хюсеинов от СКБ „Кубадън“ –Лозница и десети – футболистът от възрастова група U19 в ПФК „Лудогорец 1945“ Хюсеин Кельовлуев.
Отбор на 2018 г. е ПФК „Лудогорец 1945“, треньор на годината е Димитър Димитров -Херо. Наградата за най-перспективен млад състезател е за 13-годишния Лъчезар Вълчев от СКЛА „Лудогорец“ – Разград.
Бяха връчени и няколко специални награди: грамота „Наша гордост“ за националната състезателка по волейбол девойки младша възраст Кристина Йорданова; Приз за успешен старт на възраждането на спорта баскетбол на „Вълци-Разград“; Приз за 20 години успешна дейност на СК „Бадминтон-Разград“; Приз за дълголетен спортен дух на шесткратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Осман; плакет „Лудогорска слава“ за световната шампионка по борба Тайбе Юсеин; плакет за принос в развитието на спорта борба за откривателя на Тайбе Юсеин и неин пръв треньор в спортен клуб по борба „Скрита сила“ – Мъдрево Мустафа Кесман.
Плакет „Незаличима следа в спорта“ бе връчен посмъртно на Музаффер Мустан – европейски шампион по сумо, медалист от първенства по борба, треньор, международен съдия, спортен експерт, общественик. Наградата получи неговият син Дениз Мустан, който продължава делото му като треньор и спортен експерт.

На церемонията по награждаването днес г-н Хюсмен изрази задоволство от факта, че спортната година за Лудогорието е била по-добра от предходната. Поздрави треньорите и техните състезатели за постиженията им и им пожела да ги подобрят през следващата 2019 г. Специално послание имаше към ПФК „Лудогорец 1945“, Г.Хюсмен пожела през следващата година да посрещнем в Разград Шампионска лига и отборът да запише достойно участие в този турнир. Областният управител приветства треньорите, които работят с младите хора, възпитават у тях не само здравословни навици и умения, но и силен дух.
Поздравления към спортистите отправи и експертът от Министерството на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра Иван Дончев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.