Таланти от България търсят началото на своя звезден път в Разград

На 26 и 27 юни Разград ще бъде домакин на VIII издание на Националния детски фестивал „Звезден път”. Организатор е сдружение „Бъдеще за Европа”, съвместно с Община Разград, Общински културен център и ОД на МВР – Разград. Фестивалът е под патронажа на кмета Денчо Бояджиев и ще премине под мотото „Детско изкуство за безопасност на движението”. Идеята фестивалът да се насърчава творческите заложби на децата с изявени дарби и да ги ангажира със социално-значима и актуална кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата.
Заявки за участие са подали индивидуално деца и ансамбли от Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Шумен, Търговище, Горна Оряховица, Велинград, Каспичан, Нови хан, Свищов, Разград.
Спазена е традицията конкурсните категории отново са две – за популярна песен и за танци. Жури с председател Петя Буюклиева ще оценява изпълненията на певците, а изявите на танцьорите ще бъдат оценявани от жури с председател Румян Занев.
За победителите са предвидени купи и статуетки, Grand Prix и Специална награда на кмета на Разград.glasat
Конкурсът за популярна песен започва в 10 часа на 26 юни в Общинския културен център, официалното откриване на фестивала е в 17 часа. Като съпътстваща част от проявата ще бъдат организирани състезателни игри и викторина по безопасност на движението. Безспорно най-атрактивната част от програмата са рокерите, които разказват на децата какви са правилата за движение и безопасност и управление и ги возят след това на мощните си мотори, оборудвани с каски и протектори.
На 27 юни в 9 часа стартира конкурсът за танци. В 17 часа е награждаването, галаконцертът на победителите и концертът на Петя Буюклиева.
На пресконференция днес организаторите припомниха, че всички деца, които са печелили награди на фестивала, са тръгвали след това по своя звезден път. Сред тях са Симона Статева, Стелияна Христова, Крисия Тодорова, Павел Матеев Нина Илиева и др. А миналогодишната победителка Кристина Иванова, след това стана и  Глас на България.
/e-Razgrad/

Снимка: glasatnabulgaria.btv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.