Съдят хирурга д-р Бранимир Мичев, точил чужди дебни карти без да пита

Съдят разградския хирург д-р Бранимир Мичев, два пъти теглил пари от чужди дебитни карти. Титулярите – 65-годишния Ахмед Мехмед и бившата му съпруга Севинч, нямали никаква представа какво се случвало със спестяванията им. Подсъдима в процеса пред Разградския окръжен съд е и е и 20-годишната Емел Юмерова, защото заедно и поотделно те изтеглили общо 600 лева от картите на своите познати.
Според обвинителния акт на 22 декември 2013 г. д-р Мичев изтеглил 200 лв. от картата на Ахмед Мехмед, а след това в съучастие с Юмерова са изтеглили пък 400 лв. от картата на Севинч Мехмед. Взели картите заедно с ПИН-кодовете, когато за пореден път са били в дома Ахмед Мехмед, където отсядали на гости. По-късно, когато започнало разследването, д-р Мичев възстановил парите.
Двамата обвиняеми не се признаха за виновни. Адвокатите им поискаха делото да се гледа при закрити врати, което не бе прието от съда. Но разпита на основния свидетел Ахмед Мехмед бе проведен в отсъствие на журналисти.
Делото ще продължи с разпит на останалите свидетели. В съдебната зала не се яви само Севинч Мехмед, която се оказа зад граница.
За използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.