Стартира фестивалът „Античният Абритус“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев, заедно със заместниците си Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, откриха първото събитие от двудневния исторически фестивал „Античният Абритус“.
Спортното състезание „Забавен пентатлон“ се проведе на Римския военен лагер – Арена за гладиаторски битки. Участваха ученици от училища и спортни клубове.
Фестивалът продължава и утре в 15.00 часа с откриване на интерактивна изложба „Колелото на живота“ и кръгла маса на тема „Културен туризъм“.

Гости от Италия ще донесат поздравления за разградчани от кметицата на Рим Вирджиния Раджи. Серджо Якомони –президент на най-голямата група за исторически възстановки в света „Gruppo Storico Romano“ и двама сенатори ще връчат официално на кмета д-р Валентин Василев документа във вила „Урбана“ в Абритус. Това ще се случи на 22 юни.

Веднага след това – от 21.00 часа, е концертът на „Мистерията на българските гласове“ със специалното участие на бийтбоксъра Скилър. При лошо време концертът ще се състои от 20.00 ч. в залата на Общински културен център.

/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.