Стартира „Еко лято 2015”

В Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград днес ще бъде открита инициативата „Еко лято 2015”. В поредното издание на общинска програма за екологично възпитание на подрастващите над 150 ученика ще бъдат ангажирани по време на лятната си ваканция с общо полезни дейности, курсове и семинари.

Организатори са Община Разград и ЦУТНТ, със съдействието на ОД на МВР, фирма „Паркстрой”, Регионална здравна инспекция, Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационен център, БЧК. Отдел „Здравеопазване” в община Разград осигурява медицински специалисти за всички групи.
Инициативата включва Детска академия по безопасност, както и здравни беседи.
В първа смяна на „Еко лято 2015” са записани 58 деца, разпределени в 3 временни ваканционни групи. Ръководители са педагогически специалисти от ЦУТНТ. Предстои да бъдат сформирани още 5 групи, за които вече са подадени близо 50 заявления.
“Еко лято 2015“ ще продължи до 14 август. Ще бъдат почистени детски площадки и райони около училищата в жк „Орел”, градския парк и централната градска част.
Осигурените от Община Разград 4000 лева са за материали и тениски за участниците, а основната част от сумата се разпределя за парични награди – според отработените от учениците дни.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.