Директорът на Езиковата Пейчо Георгиев пътува за САЩ на образователен семинар

Директорът на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград Пейчо Георгиев пътува за САЩ на образователен семинар, съобщи на официалния си сайт Фондация „Америка за България”.

В групата са общо 15 училищни директори от цялата страна, десетдневното професионално обучение в Страната на неограничените възможности е от 18 до 28 ноември, каза за
e-Razgrad.bg Пейчо Георгиев. Пътуването е организирано от Фондация „Америка за България” и е част от селективната програма „Академия за училищни лидери“. Българските училищни лидери ще имат възможност да посетят местни училища и да обменят опит с американски колеги.
На проведения през април осемдневния семинар, всички участници разработихме иновационни планове за развитие на своите училища в сътрудничество със специалистите от Колежа „Банк Стрийт“. На базата на плановете за развитие, обучителите трябваше да определят 15 участника, които да продължат обучението си в Ню Йорк през есента. Аз научих, че съм сред избраните снощи по електронната поща, каза още Пейчо Георгиев.
След завръщането си, участниците в задокеанския семинар ще трябва да представят наученото пред училищните общности в своите градове, пише на сайта на „Америка за България“.
Там са и имената на останалите колеги на Георгиев, с които той ще бъде в Ню Йорк.
Програмата „Академия за училищни лидери“ на Фондация „Америка за България” и Института за международно образование (Ню Йорк) за втора година избира 30 български директори на държавни и общински училища за професионално обучение с водещи педагогически специалисти от САЩ. Специално разработената за България програма се фокусира върху инструменти за ефективно училищно лидерство, педагогиката на 21 век, създаване на професионална учебна общност в училище и нови похвати за въвеждане на проектно-базирано обучение.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.