София е домакин на форум на МВФ и Световната банка

България е домакин на редовните срещи на групата страни в Международния валутен фонд (МВФ) и в организациите от групата на Световната банка, в която страната е включена. Форумът ще се състои днес в зала „Средец“ на „София Хотел Балкан“.
Управител за България в организациите от групата на Световната банка, в които страната членува, е министърът на финансите Владислав Горанов, а в МВФ е управителят на Българската народна банка Иван Искров.
Интересите на групата от страни в рамките на бордовете на изпълнителните директори на МВФ и организациите от групата на Световната банка в момента се представляват от изпълнителните директори Мено Снел (МВФ) и Франк Хеемскерк (Световна банка).
Последното домакинство на България на подобни срещи е през 1999 година, като домакинството през тази година е при спазването на принципа на ротация.
В рамките на членството си в МВР и в организациите от групата на Световната банка страната ни принадлежи към държавите, интересите на които се представляват от общ изпълнителен директор. Групата включва Армения, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Грузия, Израел, Македония, Молдова, Черна гора, Нидерландия, Румъния, Украйна, Белгия и Люксембург. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.